Når det ikke går godt for økonomien, bliver folk urolige for værdien af deres opsparinger. Det gør de fordi at der er en stor risiko for at den valuta de har deres opsparing i, bliver devalueret. Devalueret betyder ar pengene bliver mindre værd, eller mere præcist, at man ikke kan købe de samme varer for den som man kunne før krisen. Det mest grelle eksempel i moderne tid var i Tyskland under den anden verdenskrig, hvor man kunne få sedler pålydende ti millioner D-mark, hvilket ikke engang var nok til at købe et franskbrød for!
Lige nu er der en verdensomspændende økonomisk krise, måske den værste nogensinde. I Danmark ser vi ikke så meget til den som de gør i andre lande, men det betyder ikke at danskerne ikke er nervøse for værdien af deres opsparinger. Vi er en del af EU og resten af verden og hvis andre går bankerot, vil det også påvirke vores økonomi. I sådanne situationer vil folk gerne placere deres værdier i noget som ikke mister værdi, mere præcist i guld. Derfor bliver guld også som regel dyrere i krisetider og den krise vi har nu, er ingen undtagelse.
Kæmpe forskel på pris
Markedet for opkøb af guld blomster i Danmark lige nu, og man skal passe på når man sælger ud af arveguldet. Søndagsavisen lavede for nylig en test, hvor de solgte guld til en række opkøbere, for derefter at sammenligne prisen. Og resultatet var alarmerende. Testen var en 14 karats ring af guld, som blev forsøgt solgt til ti forskellige opkøbere. Forskellen på den pris de blev tilbudt, var rigtig stor. Den der ville give mindst tilbød 830 kroner, mens den der ville give mest, tilbød 1700 kroner. Altså en forskel på over 100%. Så hvis du er fristet til at sælge dit guld, er det nok en god idé at tjekke dagsprisen først, det kan være forskellen på en ny lejlighed eller et håndværkertilbud, hvis du har meget guld!